PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
26 (2019)
Tom
---
Numer
nr 1 (118)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (118)
artykuł:
Bioaktywne fitozwiązki w chemoprewencji przewlekłych chorób niezakaźnych - owoce i warzywa czy suplementy diety?
(
Koss-Mikołajczyk I.
,
Bartoszek A.
), s. 5-14
artykuł:
Wybrane aspekty biotechnologicznej produkcji karotenoidów
(
Duliński R.
), s. 15-29
artykuł:
Alergeny - zamierzona i niezamierzona obecność w kontekście wymagań prawa i standardów GFSI
(
Święs D.
,
Sikora T.
), s. 30-44
artykuł:
Wpływ zabiegów wstępnych na zawartość wybranych składników w zamrożonym szpinaku zwyczajnym (Spinacia oleracea L.) odmiany 'Geant d'hiver'
(
Wójcik-Stopczyńska B.
,
Kiedos P.
), s. 45-55
artykuł:
Zmiany zawartości witaminy C w owocach czterech odmian papryki - chłodzonych, mrożonych i liofilizowanych w zależności od okresu przechowywania
(
Chilczuk B.
,
Staszowska-Karkut M.
,
Materska M.
,
Michałojć Z.
), s. 56-66
artykuł:
Effect of Wholemeal Oat Flour Storage on Content of Dietary Fibre and Rheological Properties
(
Zarzycki P.
,
Sykut-Domańska E.
,
Sobota A.
,
Wirkijowska A.
), s. 67-78
artykuł:
Wpływ udziału zielonej herbaty Matcha na wybrane wyróżniki jakości bezglutenowych biszkoptowo-tłuszczowych wyrobów ciastkarskich
(
Żbikowska A.
,
Szymańska I.
,
Marciniak-Łukasiak K.
,
Udarcić Ż.
,
Kowalska M.
), s. 79-94
artykuł:
Rodzaj kultury starterowej a wybrane cechy fizykochemiczne sera twarogowego w czasie przechowywania
(
Mulawka E.
,
Dmytrów I.
,
Mituniewicz-Małek A.
,
Godula K.
), s. 95-110
artykuł:
Skład tuszki i profil kwasów tłuszczowych mięśni piersiowych samców i samic bażanta łownego (Phasianus colchicus)
(
Flis M.
,
Grela E. R.
,
Gugała D.
,
Kołodziejski A.
), s. 111-124
artykuł:
Effect of Marinating Broiler Chicken Meat with Acid Whey on Product Quality and Consumer Acceptance
(
Augustyńska-Prejsnar A.
,
Ormian M.
,
Sokołowicz Z.
,
Rogowska A.
), s. 125-136
artykuł:
Porównanie zmian fizykochemicznych i proteolitycznych zachodzących w kiełbasach surowo dojrzewających z mięsa wołowego i z mięsa daniela podczas ich przechowywania
(
Kononiuk A. D.
,
Karwowska M.
), s. 137-154
artykuł:
Food of Polish Origin and Its Attributes in Consumer Opinion
(
Sajdakowska M.
,
Żakowska-Biemans S.
,
Gutkowska K.
), s. 155-172
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.