PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
20 (2013)
Tom
---
Numer
nr 4 (89)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 4 (89)
artykuł:
Probiotyki w produktach pochodzenia roślinnego
(
Trząskowska M.
), s. 5-20
artykuł:
Produkcja kwasu mlekowego przez grzyby z rodzaju Rhizopus
(
Pałys M.
,
Targoński Z.
), s. 21-36
artykuł:
Prognozowanie wzrostu liczby komórek Listeria Monocytogenes w serku wiejskim
(
Kowalik J.
,
Łobacz A.
,
Tarczyńska S.
), s. 37-48
artykuł:
Biochemical and Microbiological Changes in Cheese Inoculated with Yarrowia Lipolytica Yeast
(
Szołtysik M.
,
Dąbrowska A.
,
Babij K.
,
Pokora M.
,
Zambrowicz A.
,
Połomska X.
,
Wojtatowicz M.
,
Chrzanowska J.
), s. 49-64
artykuł:
Zastosowanie pomiarów osmometrycznych do oceny oddziaływań pomiędzy białkami i polisacharydami w wodnych roztworach
(
Liszka-Skoczylas M.
,
Ptaszek A.
,
Halik M.
,
Grzesik M.
), s. 65-76
artykuł:
Porównanie jakości mięsa jeleni szlachetnych (Cervus elaphus L.) pozyskanych na terenie Polski i Węgier
(
Daszkiewicz T.
,
Wilga K.
,
Janiszewski P.
,
Śmiecińska K.
,
Kubiak D.
), s. 77-89
artykuł:
Porównanie wpływu dodatku białka kolagenowego i sojowego na jakość restrukturowanych szynek parzonych wyprodukowanych z mięsa PSE
(
Florowski T.
,
Florowska A.
,
Kur A.
,
Pisula A.
), s. 90-99
artykuł:
Próba identyfikacji cech sensorycznych mięsa pieczonego związkami lotnymi powstającymi w modelowej reakcji lizyny z rybozą
(
Biller E.
), s. 100-117
artykuł:
Wpływ związków fenolowych nasion na stabilność oksydacyjną i aktywność antyrodnikową wytłoczonych z nich olejów bogatych w pufa n-3
(
Mińkowski K.
,
Zawada K.
,
Ptasznik S.
,
Kalinowski A.
), s. 118-132
artykuł:
Wpływ czystości nasion rzepaku i sposobu oczyszczania oleju na wybrane właściwości olejów tłoczonych na zimno
(
Wroniak M.
,
Chlebowska-Śmigiel A.
), s. 133-149
artykuł:
Dynamika molekularna wody w emulsjach typu tłuszcz w wodzie, emulgowanych skrobią ziemniaczaną
(
Baranowska H. M.
,
Rezler R.
), s. 150-160
artykuł:
Wpływ zastosowania S-karwonu jako naturalnego inhibitora wzrostu kiełków ziemniaka na jasność barwy chipsów ziemniaczanych
(
Grudzińska M.
,
Zgórska K.
), s. 161-169
artykuł:
Czynniki kształtujące cechy jakościowe mąki przeznaczonej do produkcji wafli
(
Obuchowski W.
,
Gutsche M.
,
Makowska A.
), s. 170-183
artykuł:
Sensoryczne i spektralne cechy wybranych wyrobów spirytusowych poddanych procesowi liofilizacji
(
Sujka K.
,
Koczoń P.
,
Górska A.
,
Wirkowska M.
,
Reder M.
), s. 184-194
artykuł:
Kształtowanie wybranych właściwości teksturalnych dyni optymalizowaną obróbką cieplną
(
Ślaska-Grzywna B.
,
Andrejko D.
,
Kuna-Broniowska I.
,
Sagan A.
,
Blicharz-Kania A.
), s. 195-209
artykuł:
Wpływ techniki suszenia wiśni na właściwości teksturalne suszu oceniane metodą akustyczną i mechaniczną
(
Marzec A.
,
Kowalska H.
,
Ołdak B.
), s. 210-221
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.