PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | nr 620 Studia regionalne | 45--54
Tytuł artykułu

Postęp techniczno-organizacyjny jako czynnik rozwoju kompleksu żywnościowego w Polsce

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono i omówiono schemat kompleksu żywnościowego w Polsce, jego funkcje i cele, strukturę zatrudnienia, bariery jego rozwoju i konieczne działania dla poprawy tej sytuacji, zwłaszcza w sferze postępu techniczno-organizacyjnego.
Rocznik
Strony
45--54
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Adamowski M.: Rolnictwo europejskie u progu roku 2000. "Zagadnienia Ekonomiki Rolnej" 1989 nr 2.
  • Gawron W., Lanc T., Woś A.: Prognozowanie rozwoju i zarządzania gospodarki żywnościowej. Warszawa: PWRiL 1985.
  • Manteuffel R.: Encyklopedia ekonomiczno-rolnicza. Warszawa: PWRiL 1984.
  • Rembisz W., Kowalczyk S.: Czynniki warunkujące rozwój rolnictwa. "Wieś Współczesna" 1989 nr 8.
  • Szot E.: Założenia polityki rolnej. "Dodatek do Rzeczypospolitej" 1990 nr 254.
  • Wielicki W.: Analiza efektywności energetycznej w rolnictwie. "Postęp Nauk Rolniczych" 1989 nr 1.
  • Woś A., Zegar J.S.: Gospodarka żywnościowa. Warszawa: PWE 1983.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000000336

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.