PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | nr 1 | 81--93
Tytuł artykułu

Białko zwierzęce w procesie zaspokajania potrzeb żywieniowych

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Animal Protein Versus Nourishing Needs
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł zawiera określenie potrzeb żywieniowych, zdefiniowanie kryteriów racjonalności spożycia żywności oraz omówienie roli białka zwierzęcego w żywieniu.
EN
Nourishing needs as created by biological requirements and demand of the body are affected by physiological and economic possibilities. The paper defines the criteria for rational consumption of food, which took all the conditions into consideration. In this respect the important role of animal protein as measure of the nourishment quality was presented. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000008404

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.