PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2006 | nr 2 | 23--27
Tytuł artykułu

Rola jakości w kształtowaniu tożsamości przedsiębiorstw na rynku dóbr produkcyjnych

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W niniejszym artykule przedstawiono pojęcie tożsamości i wizerunku firmy. Omówiono kierunki budowania tożsamości firmy na rynku dóbr produkcyjnych, cele oferowania wysokiej jakości technicznej, warunków finansowo-logistycznych, standaryzacji organizacyjnej, usług serwisowych, rozwoju partnerskich relacji z klientami i innymi interesariuszami oraz działań promocyjnych i marki.
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
23--27
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • J. Duton, J. Dukerich, C. Harquail, „Organisational Images and Member Identification", Administrative Science Quartely, Vol. 39, 1994, pp. 239-263.
  • K. Elsbach, R. Kramer, „Memeber Responses to Organizational Identity Threats: Encountering and counteing Business Week Ranking", Administrative Science Quartely, Vol. 41, 1996, pp. 442-476 (za K. Konecki, „Uwarunkowania tożsamości organizacyjnej w polskich przedsiębiorstwach przemysłowych. Wpływ formy własności", Firma i Rynek, nr 13, 1999, s. 67 - opublikowane materiały konferencyjne „Tożsamość niedoceniona wartość przedsiębiorstwa", Ogólnopolska Konferencja, Międzyzdroje, 6-8 października 1999).
  • A. Giering, Ch. Homburg, „Kundenzufriedheit: Ein Garant fur Kundenloyalitat?", Absatzwirtschaft Nr. 1-2/2000, ss. 82-91.
  • Ph. Kotler, „Marketing - Analiza, planowanie, wdrażanie i kontrola", Gebethner & S-ka, Warszawa, 1994, s. 549.
  • T. Randall K. Ulricht, D. Reibstein, „Brand Equity andVertical Product Line Extent", Marketing Science, Vol. 17, No.4, 1998, pp. 356-379.
  • M. Urbaniak, Wizerunek dostawcy na rynku dóbr produkcyjnych, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź, 2003.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000120409117

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.