PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2016 | nr 4 (23) | 77--84
Tytuł artykułu

The Influence of Vegetable Additives on the Formation of Consumer Properties of Sugar Cookies

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Wpływ dodatków roślinnych na tworzenie właściwości konsumenckich ciastek
Języki publikacji
EN
Abstrakty
Zastosowanie składników roślinnych w produkcji ciastek sprzyja zwiększeniu wartości odżywczej, co zostało naukowo uzasadnione na podstawie przeprowadzonych badań eksperymentalnych. Opierając się na badaniach dotyczących produkcji herbatników na Ukrainie i poza jej granicami, autorzy opracowali przepisy ciastek cukrowych «Dachne» i «Yantarne» ze składnikiem roślinnym (pasteryk z pasternaku i marchewki), w produkcji których margarynę z margarynę (15%) zastąpiono orzechami i olejem z winogron. Zbadano także właściwości nowych produktów konsumenckich powstałych przy użyciu tych niekonwencjonalnych surowców. Ocenę organoleptyczną nowych rodzajów herbatników cukru przeprowadzono, stosując rozwiniętą 5-punktową skalę.(abstrakt oryginalny)
EN
The use of vegetable powders and oils in the production of sugar cookies, which promotes the vital nutrients needs' satisfaction for the human body has been scientifically justified on the basis of the conducted experimental studies. Summarizing the results of research and biscuit production in Ukraine and abroad, the authors have developed recipes of sugar cookies ("Dachne" and "Yantarne") with the use of vegetable powders from parsnips and carrots, as well as the replacement of 15% of margarine with walnut and grape oils. The properties of new consumer products with the use of unconventional raw materials and reduced energy value have been investigated. The organoleptic evaluation of new kinds of sugar biscuits using an especially developed 5-point scale taking into account significance of coefficients was conducted(original abstract)
Twórcy
  • Lviv University of Trade and Economics
  • Lviv University of Trade and Economics
  • Lviv University of Trade and Economics
  • Lviv University of Trade and Economics
Bibliografia
  • Frolova N.A., 2011, The Higher Biological Value of Sugar Confectionery by the Use of Vegetable Raw Materials of the Far East, [in:] N.A. Frolova, The Technology and Products of Healthy Nutrition: Proceedings of the 5th International scientific-Practical Conference, pp. 167-168.
  • Kozin N.I., 1968, Commodity science of edible fats, milk and dairy products, N.I. Kozin, М.: Economy.
  • Lipkan G.N., 1988, The use of fruit plants in medicine, G.N. Lipkan, К.: Health.
  • Matiushev V.V., 2016, The Development of Formulations Production of Confectionery Products Using Barberry Berries, [in:] V.V. Matiushev, N.N. Tipsina, N.I. Selivanov, N.I. Tchepelev, Newsletter of Altaiskii SAU, no. 1(135), pp. 157-160.
  • Mihailova M.V., 2011, New Kinds of Oatmeal Cookies, [in:] M.V. Mihailova, Report, 3 All-Russian student electronic scientific conference "Student Scientific Forum 2011", The Successes of Modern Science, Moscow -.7. - pp. 156-157.
  • Oatmeal Cookies with Stevia, 2012, Food Industry, no. 1, pp. 61-63.
  • Perfilova O.V., 2009, Fruit and Vegetable Powders from Marc in the Confectionery Industry, [in:] O.V. Perfilova, B.A. Baranov, Yu.G. Skripnikov, Storage and Processing of Agricultural Products, no. 9, pp. 52-54.
  • Sniezhkin Yu., 2003, Powders from Vegetables and Fruits, [in:] Yu. Sniezhkin, A. Boriak, Zh. Petrova, Cereals and Bread, no. 2, pp. 38-40.
  • Tipsina N.N., 2013, The Use of a Sea-Buckthorn Powder in the Production of Confectionery Products, [in:] N.N. Tipsina, V.V. Matiushev, N.V. Prisuhina, Ye.A. Tsareva, Newsletter Krass SAU, no. 5, pp. 223-228.
  • Tipsina N.N., 2015, The Use of Gooseberries in Flour Confectionery Products, [in:] N.N. Tipsina, G.A. Demidenko, N.A. Grechyshyna, Newsleter KrassSAU, no. 4, pp. 41-44.
  • Tipsina N.N., 2016, The Development of Formulations of Flour Products Using the Fruits of Rose Hips, [in:] N.N. Tipsina, V.V. Matiushev, N.I. Selivanov, N.I. Tchepelev, Newsletter of Altaiskii SAU, no. 1(135), pp. 161-165.
  • Velichko N.A., 2015, Marc Blueberry Plain as an Ingredient of Flour Confectionery Products, [in:] N.A. Velichko, Z.N. Berikashvili, Newsletter KrassSAU, no.4, pp. 59-62.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171490009

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.