PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
18 (2011)
Tom
---
Numer
nr 6 (79)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 6 (79)
artykuł:
Charakterystyka suszonych rozpyłowo emulsji stabilizowanych białkami mleka
(
Domian E.
), s. 5-23
artykuł:
Rola i znaczenie kwasów tłuszczowych omega-3
(
Marciniak-Łukasiak K.
), s. 24-35
artykuł:
Optymalizacja warunków procesu fermentacji polędwic surowo dojrzewających z dodatkiem bakterii probiotycznych
(
Neffe-Skocińska K.
,
Gierejkiewicz M.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 36-46
artykuł:
Zastosowanie komputerowej analizy obrazu do wykrywania wady PSE mięsa wieprzowego
(
Chmiel M.
,
Słowiński M.
,
Cal P.
), s. 47-54
artykuł:
Próba zwiększenia stabilności oksydacyjnej modelowych przetworów mięsnych poprzez zastosowanie soku z aronii
(
Tril U.
,
Salejda A. M.
,
Krasnowska G.
), s. 55-66
artykuł:
Charakterystyka składu frakcyjnego i właściwości reologicznych białka wypełniającego ziarna żyta
(
Binder M.
,
Pruska-Kędzior A.
,
Kędzior Z.
,
Jankowska M.
,
Chojnacka E.
), s. 67-78
artykuł:
Porównanie właściwości funkcjonalnych glutenu z pszenicy samopszy i pszenicy zwyczajnej
(
Jankowska M.
,
Kędzior Z.
,
Pruska-Kędzior A.
,
Chojnacka E.
,
Binder M.
), s. 79-90
artykuł:
Właściwości fizyczne nasion Amarantusa (Amaranthus cruentus) pochodzącego z różnych rejonów uprawy w Polsce
(
Ogrodowska D.
,
Zadernowski R.
,
Tańska M.
,
Czaplicki S.
), s. 91-104
artykuł:
Zagospodarowanie odpadowego pieczywa do produkcji bioetanolu
(
Kawa-Rygielska J.
,
Pietrzak W.
), s. 105-118
artykuł:
Skład chemiczny, cechy sensoryczne i właściwości przeciwutleniające sękacza mazurskiego
(
Spiel J. A.
,
Pliszka M.
,
Borowski J.
,
Gutkowska A.
), s. 119-131
artykuł:
Żurawina wielkooowocowa - możliwości wykorzystania do produkcji biożywności
(
Teleszko M.
), s. 132-141
artykuł:
Rozmieszczenie elagotanin w soku, miąższu i nasionach jako dodatkowe kryterium optymalnego zagospodarowania truskawek
(
Klimczak E.
,
Rozpara E.
,
Król B.
), s. 142-154
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na zawartość hydroksymetylofurfuralu, furfuralu i kwasu askorbinowego w dżemach z owoców jagodowych
(
Cendrowski A.
,
Ścibisz I.
,
Mitek M.
), s. 155-166
artykuł:
Jakość sensoryczna nektarów i napojów z czarnej porzeczki wzbogaconych ekstraktami z jeżówki purpurowej oraz zielonej herbaty
(
Łysoniewska E.
,
Kalisz S.
,
Mitek M.
), s. 167-176
artykuł:
Wpływ jadalnej powłoki białkowo-woskowej na trwałość pozbiorczą kapusty brukselskiej przechowywanej w symulowanych warunkach obrotu towarowego
(
Kowalczyk D.
), s. 177-191
artykuł:
Dobór szczepów Yarrowia lipolytica i Debaryomyces hansenii do szczepionki wspomagającej proces dojrzewania sera
(
Szczepaniak G.
,
Wojtatowicz M.
), s. 192-203
artykuł:
Proteoliza keratyny piór kurzych z wykorzystaniem pozakomórkowych enzymów proteolitycznych szczepu Bacillus cereus B5e/sz
(
Choińska A.
,
Łaba W.
,
Rodziewicz A.
,
Bogacka A.
), s. 204-213
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.